UPGRADE YOUR SKILLS: Learn advanced Swift and SwiftUI on Hacking with Swift+! >>

Switch case

Ai văzut declarații if și acum bucle, dar Swift mai are un tip de control al execuției numit switch/case. Cel mai ușor este sa te gândești la acesta ca fiind o forma mai avansată de if, deoarece poți avea numeroase potriviri și Swift o va executa pe cea corectă.

În cea mai simpla formă de switch/case poți să spui ce variabilă vrei să verifici, iar apoi să oferi o listă de cazuri posibile pentru acea variabilă. Swift o să găsească primul caz care se potrivește variabilei, și apoi va rula codul respectiv. Când acesta va termina, Swift va ieși din întregul switch/case.

Aici se poate vedea un exemplu fundamental:

let liveAlbums = 2

switch liveAlbums {
case 0:
    print("You're just starting out")

case 1:
    print("You just released iTunes Live From SoHo")

case 2:
    print("You just released Speak Now World Tour")

default:
    print("Have you done something new?")
}

Am fi putut bineînțeles scrie codul de mai sus folosind o mulțime de if-uri și else if-uri, dar în felul acesta este mai clar și asta este important.

Un avantaj al switch/case este că Swift va asigura faptul că toate cazurile sunt acoperite. Altfel spus, dacă există posibilitatea ca variabila să aibă o valoare care nu este tratată, Xcode va refuza să facă build aplicației.

În situațiile în care variabila are pur și simplu un număr prea mare de valori posibile, precum întregul liveAlbums, va trebui să incluzi cazul default pentru a acoperi și aceste potențiale valori. Da, chiar dacă tu "știi" ca variabila ta se va încadra într-un anumit interval de valori, Swift vrea sa fie absolut sigur.

Swift poate aplica doar anumite evaluări cazurilor tale pentru a identifica potrivirea cu variabilele. De exemplu, dacă vrei sa verifici o gamă de valori, ai putea folosi operatorul de interval închis în felul următor:

let studioAlbums = 5

switch studioAlbums {
case 0...1:
    print("You're just starting out")

case 2...3:
    print("You're a rising star")

case 4...5:
    print("You're world famous!")

default:
    print("Have you done something new?")
}

Un lucru pe care ar trebui să-l știi este că switch/case-urile în Swift nu "trec prin" așa cum se întâmplă în alte limbaje pe care se poate să le fi văzut. Dacă ești obișnuit să scrii break în case-urile tale, ar trebui să știi că asta nu este necesar în Swift.

În schimb, folosești cuvântul cheie fallthrough pentru a face trecerea de la un caz la urmatorul caz – este practic opusul. Bineînțeles, dacă nu ai idee ce înseamnă toate acestea, este și mai bine: nu te ingrijora!

TAKE YOUR SKILLS TO THE NEXT LEVEL If you like Hacking with Swift, you'll love Hacking with Swift+ – it's my premium service where you can learn advanced Swift and SwiftUI, functional programming, algorithms, and more. Plus it comes with stacks of benefits, including monthly live streams, downloadable projects, a 20% discount on all books, and free gifts!

Find out more

Sponsor Hacking with Swift and reach the world's largest Swift community!

BUY OUR BOOKS
Buy Pro Swift Buy Pro SwiftUI Buy Swift Design Patterns Buy Testing Swift Buy Hacking with iOS Buy Swift Coding Challenges Buy Swift on Sundays Volume One Buy Server-Side Swift Buy Advanced iOS Volume One Buy Advanced iOS Volume Two Buy Advanced iOS Volume Three Buy Hacking with watchOS Buy Hacking with tvOS Buy Hacking with macOS Buy Dive Into SpriteKit Buy Swift in Sixty Seconds Buy Objective-C for Swift Developers Buy Beyond Code

Was this page useful? Let us know!

 
Unknown user

You are not logged in

Log in or create account
 

Link copied to your pasteboard.